tag:blogger.com,1999:blog-7377716281424778201.post2761690003263437510..comments2022-04-09T23:09:30.598-07:00Comments on Dikke Sigi - Cooks: Gado Gado of Petjil met PindasausDikkeSigihttp://www.blogger.com/profile/02857808402021378364noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-7377716281424778201.post-35067242360735923412017-11-08T02:59:28.068-08:002017-11-08T02:59:28.068-08:00Oorspronkelijk:
Uit Oost Java;
Pecel (uitspraak pe...Oorspronkelijk:<br />Uit Oost Java;<br />Pecel (uitspraak petjel) met een pindasaus gemaakt van pepers, zout, suiker, kentjoor, knoflook, tamarinde, terasi (gefermenteerde garnalenpasta) gefrituurde pinda's alles grof gestampt. Bij gebruik wordt het met water aangelengd. De smaak is pittig, zout, zoet, zurig. Overgoten over uitsluitend gekookte groenten. Eventueel met pèyèk en gekookte witte rijst.<br /><br />Uit Betawi, Jakarta<br />Gado Gado<br />gefrituurde pinda's, knoflook, peper fijngestampt zout, extra suiker, azijn toevoegend worden ze samen in cocos melk opgekookt tot een dikke saus. De smaak is eerst zoet, naar pittig die overgaat naar kruidig zout.<br />gekookte groenten, rauwe komkommer, gekookte ei, gefrituurde tempestukjes , gefrituurde tahustukjes, eenvoudige kroepoek. Met blokjes lontong gegeten.<br />Groetjes,NaYoKuhttps://www.blogger.com/profile/16458613062326564933noreply@blogger.com